1. Anasayfa
  2. İnternet

Youtube Kanalı Nasıl Açılır

Youtube Kanalı Nasıl Açılır
Youtube
0

Youtube sayesinde istediğiniz videoyu izleyebilir ve istediğiniz kanallara abone olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Google hesabı açmaktır. Google hesabı açarak kendi kanalınızı dahi oluşturabilirsiniz. Youtube kanal açma işlemlerini yapmak için Google hesabınızı ve mail adresinizi oluşturabilirsiniz. Youtube kanal açma işlemlerini tamamlayarak aynı zamanda video paylaşımı yapabilir ve canlı yayınlar açabilirsiniz. Youtube kanalınızın adını kendi adınız yapabileceğiniz gibi aynı zamanda bir markanın ismini kullanarak işlem yapabilirsiniz. Birden fazla olan Google hesabınızla birlikte birden fazla Youtube kanalı açabilirsiniz.

Youtube kanalı açmak için kişisel hesabınızın adını farklı bir ad kullanabilirsiniz. Kanalı açmak için Google hesabınız üzerinden Youtube içerisinde oturum açabilirsiniz. Bunun ardından sol üst köşe üzerinden kanal oluştur bölümüne tıklayarak kendi hesap adınızı giriniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kendi kanalınızı başarılı bir şekilde oluşturmuş olursunuz. 

Youtube Kanal Ayarları

Youtube kanalınızı açtıktan sonra bazı ayarları yapmanız gerekebilir. Kanalınızın içerisindeki videoları çeşitli oynatma listelerine koyma, hakkında bölümünü düzenleme gibi yerleri ayarlayabilirsiniz. Bu alanları düzenlemek için kanalı özelleştir sekmesini kullanabilirsiniz. Bu bölümde kanal açıklaması, kanal resmi ve kanal ayarları bölümünü düzenleyebilirsiniz. İzleyicilerin sizin videolarınıza gelmesiyle birlikte ilk göreceği yer kanal resmidir. Bu konuda ilgi çekici bir fotoğraf ve ilgi çekici içeriklerle insanları teşvik edebilirsiniz.

Youtube İçerik Stüdyosu

Youtube içerisinde içerik stüdyosu yer alır. İçerik stüdyosunun en önemli işlevi yüklediğiniz videoların takibini ve gelişimini yapabilmektir. Videoların etkileşim oranını dahi bu stüdyo sayesinde görebilmeniz mümkündür. Tüm bu işlemleri yapabilmek için kişilerin kontrol paneli üzerinden süreci yönetmesi yeterlidir. Kontrol panelinde yer alan işlemler şu şekildedir;

  • Videolar
  • Yenilikler
  • Yorumlar
  • Analiz
  • İpuçları

Youtube Üzerinde Belli Bir Kullanıcı Kitlesine Sahip Olmak İçin

Youtube kanalınızı açtıktan sonra popüler olabilmek için bu konuda bazı stratejileri izlemeniz gerekebilir. Bunun için yapılması gereken bellidir. Youtube içeriklerinizin olabildiğince kaliteli ve ilgi çekici olması gerekmektedir. Bu konuda çeşitli yerlerde kanalınızın paylaşımını yaparak belli bir kullanıcı kitlesine sahip olabilirsiniz. Reklam, ilgi çekici paylaşımlar ve takipçilerinizle iletişim halinde olma sizin kullanıcı kitlenizin artmasını sağlayabilir.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir