1. Anasayfa
  2. Yapay Zeka

Yazılım İle Başlayan Değişim Süreci

Yazılım İle Başlayan Değişim Süreci
0

Teknoloji. İnsan hayatını kolaylaştıran her türlü donanım ve araçlar. İnsanlığın evvelden beri bir tür merak içinde olması sebebiyle ve karşılanması gereken ihtiyaçlarından dolayı ortaya çıkardığı bir terim. Teknolojiyi bir ağaç olarak düşünürsek eğer, bu ağacın kökü yazılım olmalı. Her canlının geçirdiği bir süreç gibi, teknolojide de zamanla değişim olmuştur.

Teknolojinin Gelişmesi

İnsanlığın elektriği icadı, verileri hesaplama, toplama ve saklama gereği duyması ile gelişen teknoloji, en önemli alan olan yazılım sektörünü doğurdu. Herhangi bir sorun için uğraş gerektiren ve uğraşı için uzun çaba harcanan bir konuda yazılımlar devreye girer. Yazılım, bir işi en kısa yoldan yapmayı ve insan gücünü asgari düzeye indirir.

Yazılım ile Değişim Süreci ve Etkisi

Teknoloji çağında olmamız nedeniyle yazılım çok önemli bir yer edindi kendisine. Telefonların, akıllı ev eşyalarının, çoğu oyuncağın internete bağlı olması ile yazılım işi yükseldi ve bu işi yapan yazılımcılara olan ihtiyaç da arttı. Nesnelerin interneti kavramı da hayatımıza girerken, teknoloji konumunda birçok değişiklik oldu ve artık teknoloji ulaşabilecek en son noktaya ulaştı.

Yapay Zeka

Hayatımıza giren en son kavramlardan biri de yapay zeka oldu. İşlemcisi olan her aletin, nesnenin, cihazın kendi kendine öğrenebilmek yetisi geliştirmesi, insanların yaptığı çoğu şeyi yapamamasına sebep olmuştur. Yapay zeka ile donatılmış telefonlar, bilgisayarlar ve daha nice elektronik cihazlar, insanlar kadar iş yapmaya başladılar. Hatta yapay zeka ile üretilen bir robot (Sofia) da insanların sonunu getirmek ile tehdit etmiştir. Bir insan kadar gerçekçi, bir o kadar doğal ve doğal tonlarda konuşması, insan neslinin sonunu gerçekten de ne olacak diye düşündürüyor. Yazılımın elbette zararı kadar etkisi de olmuştur insan hayatına.

Özellikle sağlık alanında kullanılan ve geliştirilen yazılımlar, bu yazılımların entegre edildikleri medikal cihazlar, insan vücudunda oluşabilecek ve gözle görülmesi, anlaşılması imkansız olan hastalıkları teşhis ve tedavi edebilme konusunda çok yararlı bir süreç olarak ele alabiliriz, tabii yazılımın yararlı yanı olarak. Konuyu toparlamak gerekirse, teknoloji insanlar için hem en güzel şey hem de en korkunç şey olabilir. Teknolojiyi iyi kullanmak, zarardan çok yarar getirecektir bizlere ve insanlığa.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir