1. Anasayfa
  2. Haberler

Xbox One’a Klavye ile Mouse Desteği Yolda

Xbox One’a Klavye ile Mouse Desteği Yolda
0

Xbox One’a Klavye ile Mouse Desteği Yolda

Microsoft tarafından paylaşılan bilgiye göre Razer’ın, Xbox One klavye ile Mouse desteği sağlayacağı resmi olarak belirtildi. Genelde konsollarda çok fazla alışık olunmayan klavye ile mouse kombini, bundan sonra gerçek olma yolunda ilerliyor. Bu yazımızı okurken hepinizin aklında soru işareti kalabilir. Peki haksızlık olmuş olmaz mı? diye.

Microsoft’un yaptığı açıklama üzerine, herkesin aklında soru işaretleri kalsa da sistemin nasıl çalışacağını hemen hemen öğrendik. Microsoft Multiplayer olarak ücretsiz bir şekilde oynanan online oyunlar, bu desteği hemen alacaktır. Ürünler pazara çıktıktan sonra oyun geliştiricileri talebe bağlı olarak özellik oyunlara eklenebilecek. Microsoft ile Razer’in yaptıkları iş birliği neticesinde klavye ve Mouselar Razer aracılığıyla üretimi gerçekleştirilecek. Ayrıca ürünlerin kablosuz olacağını da belirtelim.

Konsollar üzerinde birtakım oyunları gamepad ile oynanması çoğu zamanlarda eziyet veriyordu. Hatta gamepad kullanmayı sevmeyenlerin ve bu nedenle konsollara yönelmek istemeyenlerin sayısı hiç de az sayılmaz. Yapılan bu hamle sayesinde konsol oyunculuğu, gelecek zamanlarda çok değişik yerlere çekilmesi mümkün olabilir.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir