1. Anasayfa
  2. Yazılım

Wordpress Admin (Login) Sayfası Adresi Nasıl Değiştirilir?

Wordpress Admin (Login) Sayfası Adresi Nasıl Değiştirilir?
0
WordPress dünya genelinde site oluşumuna ücretsiz izin veren ve açık  ve net kayıt olmayı sağlayan bir yazılım olması açısından tercih edilmektedir. Elbette yaygın kullanılan ve çok sayıda kullanıcısı olan bir script / yazılım olması açısından da zaman içerisinde yeni sürümlerine ait birçok yeni exploit ortaya çıkmakta ve bunları site kullanıcılarına güncellemeler ile sunmakta. WordPress de güvenli bir site oluşturma ve korumanın birinci adımı giriş yolunu wp-login/  ya da wp-admin/ yolunu değiştirmekten geçmekte. Biz bu makalede  sizlere bu yolu nasıl değiştireceğinizi açıklamaya çalışacağız.

WordPress Login  yani sisteme (Giriş) sayfası, tüm WordPress kullanıcıları tarafından ve tabii ki hackerlar ve kötü niyetli insanlar tarafından bilinir. İnsanlar WordPress sitesi içinde  kurulu sayfanızın giriş panelinden giriş panel adresinizi  site adi.com/wp-login.php yazarak rahatlıkla ulaşabilir ve istediği değişikli yapabilir. AskApache, PasswordProtect, Admin SSL, WP Security Scan gibi birçok güvenlik eklentisi ile WordPress sayfanızın güvenliğini arttırabilirsiniz.

Eklenti ile kullanıcılardan ya da site yöneticilerinden daha çok robotlara ve kötü yazılımlara karşı kendinize  özel bir koruma sağlarsınız. wp-admin veya wp-login.php adresleri gibi bilinen giriş sayfaları olduğu için buralara ulaşmaları  çok zor olmamakta.

WordPress Hesabınıza  Giriş Yapın

Öncelikle kullandığınız ya da sisteme kayıt olduğunuz mail adresi ve şifresi  ile sitenizin yönetici paneline giriş yapın. Eğer şifrenizi unuttuysanız ya da  hatırlamıyorsanız veya nasıl değiştireceğinize dair bir bilginiz yoksa şifremi unuttum kısmına tıklayın. Mail adresinize gelen yönergelerle sistem üzerinde yeni şifre oluşturun. Sorunsuz olarak ya da şifre değiştirerek WordPress yönetici panelinize giriş yaptıysanız, sol menüde yer alan Eklentiler > Yeni Ekle linkine tıklayarak site içine indireceğiniz eklenti sayfaya giriş yapın. Burada arama kısmına wps hile login yazın ve   ardından hemen yükleye  tıklayın.

Eklentiyi İndirin Ve Yapılandırın

Ardından yüklediğiniz eklentide bulunan komutlara tek tek uyunuz. Bu komutlar ve eklenti size site WordPress Admin (login) sayfası adresi değiştirmenize yardım edecektir. Bundan sonrasında ise  kullandığınız eski admin panelinden çıkış yapmak. Artık yeni oluşturmuş olduğunu yani size özel olarak yaptığınız korumalı  WordPress admin paneli yolu ile giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Hide Wp Admin adlı kutucuğa artık ulaşmanız mümkün olmayacak ve  tıkladığınızda değiştirdiğiniz için wp-admin yolu ile giriş yapmayı denediğinizde  yani artık sizleri bir 404 hata sayfası karşılayacak ve eski adresiniz değişmiş olacak.

WordPress ve site  giriş yolu yani yönetim paneli, admin panel yolu değiştirme işlemi aslında  çok basit bir işlemdir. Admin paneli yolunu  iki farklı yoldan değiştirebilirsiniz ama en güvenli olanı bu eklenti sayesinde değiştirmektir. Artık site yönetim paneline korsanlar ve kötü niyetli insanlar ulaşamayacak ve bir daha uğraşmamıza gerek kalmayacaktır. Bundan sonrası artık site yönetim paneline girenler ya da çalmak isteyenler için işler oldukça çok zor olacak!

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir