1. Anasayfa
  2. İnternet

Tiktok Uygulaması Kapanıyor Mu?

Tiktok Uygulaması Kapanıyor Mu?
0

Tiktok uygulaması dünyanın en değerli projelerinden birisi haline gelmiştir. İçerisinde yer alan ses ve görüntü efektleri sayesinde kısa videolar çekilebiliyor. Özellikle çocuklar tarafından sıklıkla kullanılan bir platformdur. Diğer sosyal platformlarla birleşik olmasıyla kullanıcılar isterse Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamalarında video içeriklerini paylaşabiliyor. Kısa sürede çok sayıda kişinin kullandığı bir uygulama haline geldi. Ülkemizde yaklaşık olarak 30 milyon kullanıcısı olan Tiktok uygulamasının kapanması gündeme geldi. Bu konuda Tiktok uygulamasının kullanıcıların verilerini kötüye kullandığı söylenmektedir. Bir çeşit video uygulaması olan Tiktok uygulaması dünyaya damgasını vurmuş durumdadır. Bu konuda güvenlik ihlalinin yapıldığı öne sürüldüğü ve kullanıcıların bazı özel bilgilerine kolaylıkla erişildiği belirtilmektedir. Bu konuda kişisel verileri koruma kurulu Tiktok uygulaması için bir inceleme süreci başlattı. İncelemenin veri güvenliği açığı konusunda olacağı belirtilmektedir. Ülkemizde nasıl bir karar çıkacağı merak konusu olan bu incelemeyle birlikte dünyada farklı kararlar alınmaktadır. Özellikle Türkiye’de gençler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Güvenlik Açığı

Bu konuda yapılacak olan güvenlik açıklarının ihbarlar üzerine yapılacağı belirtilmektedir. Daha önce inceleme başlatılan Facebook uygulaması için 3 milyon 250 bin lira idari para cezası uygulanmıştı. Tiktok uygulaması için öne sürülen iddialar şu şekildedir;

  • Cep telefonunun kapalı olduğu durumda bile görüntü ve ses kaydı yapıyor.
  • Telefonun mikrofonuna ve kamerasına erişebiliyor.
  • İstenilen dosya telefon içerisine yüklenebiliyor.
  • Telefon içerisinde kopyalanabilen her içerik saklanabiliyor. Bu saklanan içerikler kart bilgisi veya şifre olabilir.
  • Telefonun tüm içerikleriyle alakalı bilgi topluyor.
  • Cihazın içerisinde yer alan tüm video ve fotoğraflara erişerek farklı cihazlar üzerinde görüntülenmesini sağlıyor.
  • Wi-Fi adresini ve IP adresini takip edebiliyor.
  • Telefon içerisinde yer alan diğer uygulamalar anlık olarak görülebiliyor.
  • Telefonunuzun içerisine suç olabilecek içerik ve dosyalar kolaylıkla indirilebilir. Ayrıca telefon kullanıcılarından habersiz bir şekilde .rar dosyası indirilebilir ve dosya çalıştırılabilir.
  • Tiktok uygulaması açık olmasa dahi takip edebiliyor. Bu konuda konum özelliğini her 30 saniyede bir yenileyerek takip edebiliyor. Ayrıca ses ve görüntülere ulaşarak kart bilgilerini kolay bir şekilde kopyalayabilir.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir