1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Teknoloji Şirketlerinin Çin’de Üretim Yapması

Teknoloji Şirketlerinin Çin’de Üretim Yapması
0

Teknoloji şirketleri elektronik olarak çok fazla miktarda para harcamaktadır. Bunun sebebi ise dünyayı daha iyi bir yer haline getirmektir. Teknolojiye bu kadar para harcadıkları için bir yerden de tasarruf etmesi gerekmektedir. Bu tasarrufu da üretim yapmaktadır.

Elektronik Ürünlerin Çin de Üretilmesinin Nedeni?

Elektronik aletlerin Çin de üretim nedeni tasarruftur. Bu tasarrufu Çin deki işçilerde sağlamaktadır. Çin de insan nüfusu fazla olduğu için insanlar iş bulmakta zorluk çekek bu nedenle işçiler ucuza çalışmaktadır. Bu fırsattan yararlanan şirket Çin deki işçilerle çalışmaktadır.

 

Çin deki İnsanların Bu Durumdan Kazançları

Çin deki insanların bu durumdan kazançları işsizlikten kurtulmasıdır. İşsizlikten kurtulan insanlar hem çalışmakta hem de teknoloji öğrenmekte. Çin de insanlar çalışırken teknolojiyi öğrenirler ve gördükleri teknolojiyi kendileri benzerini yapar ve bu durumda Çin malı denen bir piyasa oluşmuştur. Ancak Orjinali kadar geçekçi yapamazlar.

İnsanlar bu soruyu duyduklarında ilk akıllarına gelen cevap ucuz işçilik ancak, dünyanın en değerli malzemesi olan lantanitlerin en fazla bu ülkede çıkmasıdır

Lantanit nedir?

Lantanitler veya nadir toprak e toprak elementleri olarak da adlandırılır. Elektronik aletlerin yaşam kaynağı olarak da bilinir. Çin bölgesinde bulunduğu için o bölgenin halkını ekonomik yönden iyi yönde etkilemiştir. Lantanit elementleri en fazla Çin bölgesinde çıktığı için ve teknoloji şirketlerinin bu elemente ihtiyaç duydukları için Çin de üretim yaptırmaktadır. Bu elementin bu ülkede çıkması aslında iyi bir şey değil çünkü en fazla insan sayısı Çin olduğu için ve lantanit denilen nadir toprak elementi bitti veya tükendiği zaman başka gelir kaynağı kalmayacaktır, kalsa da ülke geçimini sağlayacak bir gelir elde edilemez.

Yani bu kaynak bittiğinde Çin halkı geçimsizlikten isyan çıkarabilir ve Çin gibi gelişmiş ve zeki bir insan topluluğun bulunduğu bir yerde geçimsizlik olursa oradaki insanların başka ülkelere göç etmesi sonucunda dünyadaki birçok ülkenin de geçimsizlik yaşamasına sebep olabilir. Yani işin özeti Çin’ de üretim yapılmasının nedeni nadir toprak elementi ve Çin deki işçilerin ucuza çalışmasıdır. Ancak her an her şey olabilir ve tedbir almakta fayda var.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir