1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır

Saç Cilası Nedir Ve Nasıl Yapılır?

Saç Cilası Nedir Ve Nasıl Yapılır?
0
Saçları doğal ve daha önce boya ya da herhangi bir işlem yaptırmamış olan kişiler için saç cilası nedir ve nasıl yapılır soruları oldukça merak edilmektedir. Saç cilası genel olarak boyanın daha net bir şekilde saça işlemesini ve güzel görünmesini sağlar. Boyadan farkı ise daha akışkan ve sulandırılmış olmasıdır. Saç cilası yaptıracak olan bir kişi saçına yaptırdığı boyanın aynısını sulandırılarak saçlarına cila olarak uygulatmaktadır. Saç cilasının boya ile bir diğer farkı ise içerisinde oksidan madde bulunmamasıdır. Saçın rengini daha iyi göstermesi için uygulanır.

Saçlarını boyatan bazı kişiler istedikleri rengi elde edemeyebilir. Saç cilası ise bu tür durumlarda kurtarıcı rol oynamaktadır. Saçları yeni boyanan birinin saçlarına uygulanan saç cilası saçın rengini daha iyi tutturmak için ve görsel açıdan saçların daha parlak olmasını sağlar. Saçlara ara dönemlerde saç cilası uygulanmaktadır. Bu uygulama, saçın sürekli olarak rengini korumasını ve parlaklığını tekrar kazanması için gerekli bir işlemdir.

Oksidan Krem İle Saç Cilası Kullanımı

Saçlarına saç cilası yaptıracak olan kişi, bu uygulamayı tek bir ürün ile yaptırmaktadır. Saç cilası uygulamalarının içerisinde oksidan krem yer almamaktadır. Fakat bazı kişilerin saçlarının renginde değişimler yaşanmaktadır. Saçlara tekrar boyama işleminin yapılması yerine oksidan krem kullanılarak saç renginin açılması sağlanır. Ardından saçlara dipten uca saç cilası uygulaması yapılarak eski parlak ve canlı rengi saça tekrar kazandırılır.

Saç Cilası İle Oksidan Kremi Birlikte Kullanmak Zararlı Mı?

Saç cilası genellikle saça tek uygulanmaktadır. Cilanın içerisinde herhangi bir oksidan krem bulunmamaktadır. Fakat bazı kişilerin uzun süre saçlarına bakım yapmaması ve saçlarının rengini korumak için cila yaptırmaması sonucunda saçın renginde koyuluk görülebilir. Özellikle saç diplerinin eski haline dönmesi durumu saça tekrar oksidan krem uygulamayı gerektirebilir.

Saç cilası ile oksidan krem kullanımının aynı zamanda yapılması saça çok zarar vermez. İlk boyatan kişilerin de saçına aynı bu şekilde uygulama yapılır. Fakat sürekli olarak bu işlemi yaptıran kişilerin saçlarında yanma meydana gelebilir. Bu nedenle saç cilası ile oksidan krem kullanımının sürelerinin fazla olması önerilmektedir.

Saç Cilası Ne İşe Yarar?

Saç cilası, boyadan sonra uygulanan bir işlemdir. Saçın renginin daha net görünmesi için yapılır. Aynı zamanda saça parlaklık kazandırır. Bu işlem sonucunda kişi saç renginden daha memnun kalarak bu işlemi düzenli olarak yaptırmaya başlar. Ara dönemlerde kişilerin saç cilası yaptırması saçın renginin korunmasını da sağlamaktadır.

Saç Cilası Nasıl Hazırlanır?

Saç cilası hazırlama işlemi boyadan farksızdır. Fazla efor sarf etmeden yapılan bu işlem için gerekli olan iki malzeme bulunmaktadır. Bu malzemelerden biri boya diğeri ise sudur. Boyanın içerisine bir miktar su eklenerek akışkan bir kıvam alana kadar su eklenerek karıştırılır ve saç cilası hazırlama işlemi yapılır.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir