1. Anasayfa
  2. Haberler

Netflix’in stüdyo adresini değiştirdi

Netflix’in stüdyo adresini değiştirdi
0

Netflix adres değişikliği yaparak yeni adresi olarak, New Mexico gösteriyor. Yeni bir stüdyo ise akla pek çok yeni programı getiriyor.

Netflix, video kaset kiralama olarak başladığı kariyerinde müthiş bir ilerleme göstererek, çok önemli yerlere gelmiş bir şirket ve özellikle Kaliforniya’da daha etkin hale gelen firma, bu defa da gözüne New Mexico’yu kestirmiş durumda… İnternet yayıncılığı için dev olarak kabul edilen Netflix, New Mexico Albuquerque’daki ABQ Stüdyoları’nı satın aldı ve böylelikle ilk prodüksiyon stüdyosuna kavuşmuş olacak. Mevcut olan birkaç pürüzden dolayı henüz tam olarak anlaşma sağlanmamışken, görüşmelerde sona gelindiği ifade ediliyor. Yeni yerin seçilmesindeki nedenler arasında Yerel Ekonomik Kalkınma Fonu’ndan gelecek 10 Milyon Dolar ile Albuquerque’ttan gelecek ve 4,5 Milyon Dolar’ı ulaşabilecek kaynakların mevcut olmasıdır.

Nedenlere bakıldığında Netflix’in gözünde bu eyalet cazip hale geliyor. Hedefler ve planlar arasında yeni kurulacak merkez sayesinde gelecek on yıl için eyalete bir milyar dolar kazandırmak ve en az bin kişiye de iş imkanı sağlanması yer alıyor. Bunlar gerçek olmasa dahi Logan ve Breaking Bad gibi yapımlara ev sahipliği yapan tesise ayrı bir değer katacak.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir