1. Anasayfa
  2. Haberler

NASA, Güneş Sistemi Haricinde İlk Gezegen Yancısını Keşfetti

NASA, Güneş Sistemi Haricinde İlk Gezegen Yancısını Keşfetti
0

Hubble ile Keple Uzay Teleskobu’nun verilerine göre gök bilimciler, Güneş Sistemi haricinde bir gezegenin etrafında dönen uydu fark ettiler. Önceleri Güneş Sistemi haricinde başka yıldızın yörüngesi etrafında dönen ay keşfi yapılmamıştı. Dünya’dan ortalama olarak 8000 ışık yılı uzak mesafede olan Kepler-1625 ismindeki yıldıza yolculuk yapılabiliyor.

Cygnus takım yıldızında bulunan Dünya’dan ortalama olarak 8000 ışık yılı uzaklıkta olan Kepler-1625 ismindeki yıldız, yörüngesinde birden çok gezegen yer alıyor. Bu gezegenlerden biri de Jüpiter gibi bir gaz devidir. Yapılan gözlemlere göre, bu gaz devinin çevresinde dönmekte olan bir uydu bulunuyor. Bu uydu, NASA’ya göre Güneş Sistemi haricinde keşfi yapılan ilk ay olma ihtimali bulunuyor.

Resmi olarak onaylanmayan veriler, ancak gerekli onay alındığı zaman Hubble ve Kepler rüştü kanıtlanacak. Güneş Sistemi haricindeki gezegenlere Exoplanet, Güneş Sistemi dışındaki uydulara Exomoon denir. Diğer bir ifade ile ilk defa öte ay keşfedilmiş olma ihtimali bulunuyor. Şimdiki teknoloji sayesinde öte gezegenleri gözlemleyebilmek çok zor çünkü, daha küçük ya da hareketli oluyorlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir