1. Anasayfa
  2. Haberler

Minecraft oyunculara bedava pelerin dağıtıyor

Minecraft oyunculara bedava pelerin dağıtıyor
Minecraft oyunculara bedava pelerin
0

Minecraft, 2021 yılı itibari ile yeni bir sisteme geçiş yapacak. Bununla birlikte oyunculara bir de pelerin hediyesi dağıtılacak. Bu haberi duyan pek çok oyuncu şimdiden heyecanını gizleyemiyor.

Geçtiğimiz ay Minecraft Live etkinliği ile birlikte 1.17 yeniliklerini kullanıcılara duyuran firma, bu sefer de 2021 yılı için hesaplar konusunda uygulayacağı bir sistemi paylaştı. 1.17 ile birlikte gelecek olan bakır madeni, çanta, daha ürkütücü ve daha heyecanlı bir maden, geliştirilmiş karlı dağlar, keçiler ve bunun gibi birçok özelliğin yanı sıra farklı bir duyuru daha paylaşıldı. Paylaşılan duyuruya göre 2021 yılında Mojang hesapları kaldırılıyor.

Minecraft oyunculara bedava pelerin dağıtıyor
Minecraft oyunculara bedava pelerin dağıtıyor

Minecraft 2021 yılında yeni sisteme geçiş yapıyor

Bilindiği üzere Mojang, geçtiğimiz yıllarda Microsoft’a satılmıştı. Microsoft, Mojang hesaplarını kendi bünyesine katmamıştı. Alınan yeni karara göre 2021 yılı itibariyle artık Mojang hesapları tamamen kaldırılacak, her Minecraft oyuncusunun Microsoft hesabına sahip olması gerekecek. Firma Mojang hesabına sahip olan oyuncuların hesaplarını nasıl Microsoft hesabına aktaracağı hakkında da bilgi paylaştı.

Firmanın bu kararı almasındaki nedenlerden birisi Microsoft ile Mojang arasındaki bağlantının daha kolay bir şekilde yapılması. Daha öncesinde iki farklı hesap sistemine geçişin uğraştırıcı olduğunu belirten firma, artık bu sorunlardan kurtulacağını belirtiyor.

Minecraft: Bedrock Edition sürümünde zaten Microsoft hesabı kullanılıyordu. Minecraft: JAVA Edition ile birlikte Microsoft hesapları burada da geçerli olacak. Bu sistem sayesinde kullanıcıların elde edeceği avantajlar arasında Microsoft üzerinde yapılabilecek değişikliklerin daha rahat olması ve hesap sisteminin daha rahat geliştirilmesi yer alıyor. Bu gelişme sayesinde gelecekte belki de Bedrock Edition ile JAVA Edition arasında bir protokol dahi kurulabilir.

Microsoft, yapılacak olan bu gelişme için oyunculara bir de hediye sunuyor. Firmanın videolu şekilde yaptığı açıklamada oyuncuların Microsoft hesabına geçiş işlemi yapmasıyla pelerin kazanacağı da dile getiriliyor. Minecraft oyuncularının vazgeçilmez eşyalarından birisi olan pelerin sayesinde kullanıcılar kendilerine özgü bir stil kazanabiliyor. Bu da oyuncuların farklı bir şekilde görünmesi konusunda olumlu bir durum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir