1. Anasayfa
  2. Oyun

Minecraft 1.17 Beta hangi özellikleri içeriyor?

Minecraft 1.17 Beta hangi özellikleri içeriyor?
Minecraft 1.17 Beta
0

Minecraft 1.17 Beta için yenilikler duyuruldu ve Minecraft Bedrock Edition için ilk 1.17 sürümü çalışmaları paylaşıldı. İlk sürüm 4 yenilik ile birlikte kullanıcıları karşılıyor.

Geçtiğimiz ay Minecraft Live etkinliği ile birlikte Minecraft oyununa eklenecek birçok özellik açıklanmıştı. Bu özelliklerden birisi keçilerin oyuna eklenmesi ve dağların daha güzel bir görünüme kavuşması olmuştu. Bunun yanı sıra oyuna ışıldayan ahtapot ve mağara canavarı gibi yeni canlılar da eklenecekti. Mağara güncellemesinin de yer alacağı oyun içerisinde mağara daha canlı ve daha ürkütücü bir hale bürünecek.

Bunun yanı sıra Minecraft 1.17 için duyurulan diğer yenilikler ise çanta, bakır madeni eşyaları, sarkıtlar, ışıltılı malzemeler, dekoratif bloklar, arkeoloji aleti gibi birçok yenilik olmaktadır. 2021 yazında yayınlanması planlanan Minecraft 1.17 için ilk Bedrock Edition Beta sürümü yayınlandı.

Minecraft 1.17 Beta hangi özellikleri içeriyor
Minecraft 1.17 Beta hangi özellikleri içeriyor?

Minecraft 1.17 Beta Yenilikleri

Minecraft 1.17’nin ilk beta sürümü ile birlikte dikkat çeken canlılardan birisi keçiler oldu. Daha öncesinde MINECON Live etkinliği ile birlikte oylama sonucunda dağ güncellemesinin seçilmesinin ardından ortaya çıkan keçiler, 1.17 sürümünde karşımıza çıkıyor. Keçilerin uzun sakalı ve yükseğe zıplaması dikkatlerden kaçmaz iken aynı zamanda tepeden aşağı atlayınca daha az can kaybediyor.

Oyuna eklenen bir diğer özellik ise keçi boynuzu olarak yer alıyor. Keçi boynuzu, keçileri öldürmekle elde edilmiyor. Bunun yerine keçilerin koşarken hızla ağaca çarpması ile düşüyor. Keçi boynuzu çalma aleti olarak kullanılabiliyor. İlginç bir ses çıkaran bu alet, hem iletişimde hem de müzik amaçlı tercih edilebilir. Minecraft 1.17 Beta ile birlikte yapılan bir diğer değişiklik kar yapısının değişmesi oldu. Bu sürüm ile birlikte oyuna kar tozu adında yeni bir blok eklendi. Bu blok kar bloğuna göre daha yumuşak olduğu için oyuncu bloğa girdiğinde kara batıyor. Kara batan oyuncu tekrar kardan çıkabiliyor ve karın içerisinde soğuk hissi oluşturmak için kar kristalleri yer alıyor. Deri bot ile kar üzerinde durmak mümkün.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir