1. Anasayfa
  2. Finans

Kredi kartını yapılandırmak

Kredi kartını yapılandırmak
0

Bankaların borç tahsilatı konusunda aklınıza gelebilecek her türlü esnekliği sağladığı ortadadır. Çünkü ana hedefleri mevcut borcu tahsil etmek olduğu için, geniş vade seçeneklerinin yanı sıra, yapılandırma olanağı da sunmaktadır. Ancak Kredi kartını yapılandırmak için sizin talep etmeniz, bu işlemin gerçekleşmesi için yeterli değildir. Yani kısaca; müşteri talebi üzerine değil, sistemin öngördüğü süre içerisinde ödenmeyen kredi kartı borçlarının tahsilatı için uygulanan bir yöntemdir. Örneğin 1 ay kredi kartı borcunuzu ödeyemediğiniz takdirde, bankanıza yapılandırma talebinde bulunursanız, bu kesin olarak ret edilecektir. Sadece 2 ay üst üste ödenemeyen kredi kartı borçları için uygulanan bir sistemdir. 2. Ayın sonunda toplam veya asgari tutar ödenememiş ise, banka size borcu yapılandırma teklifinde bulunur. Bu teklifi kabul etmezseniz ve borç ödenmezse, 3. Ayın sonunda yasal takibe alınırsınız ve kara liste süreci başlamış olur.

Kredi Kartı Yapılandırma Faizleri

%1.85 ila %2.35 faiz oranları ile Kredi kartını yapılandırmak isterseniz, vade seçenekleri hakkında bankanız ile görüşmelisiniz. En güncel kredi kartı yapılandırma faiz oranları bu şekildedir. Borç tutarı, vade seçenekleri ve diğer hususlara bağlı olarak faiz oranlarında değişkenlik görülmektedir. Yüksek faiz oranları ile borç yapılandırması yapmak, borcunuzu eksiltmeyecek, aksine bir miktar faiz yükü bindirecektir. Ancak uzun vade olanağı sayesinde, borcunuzu azar azar ödeme imkânına sahip olacaksınız

Kredi Kartı Yapılandırma Bozulursa ne olur?

Bankanızın borç yapılandırması talebi karşısında 2 seçeneğiniz bulunmaktadır. Ya bu teklifi kabul edip, borcunuzu taksitler eşliğinde yavaş yavaş ödersiniz, ya da teklifi kabul etmeyip icra sürecini başlatırsınız. Kredi kartını yapılandırmak için banka size bir şans verir ve bu yapılandırma sürecinde 2 kez üst üste taksit atlatırsanız ve ödeme yapmazsanız, yapılandırma bozulur. Bu durumda bankanız sizden kalan tüm borcu tek seferde ödemenizi talep eder. Bu isteği size noterden ihtarname çekerek resmileştirir. 7 iş günü içerisinde bu borcu ödeme zorundasınız. Aksi halde yasal süreç başlar ve oldukça sıkıntılı bir dönemece girersiniz. Yapılandırma taksitlerinizi aylık gelirinize göre yapmanızda fayda vardır.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir