1. Anasayfa
  2. Kredi

Kredi Kartı Ekstre Tarihi Değiştirtme

Kredi Kartı Ekstre Tarihi Değiştirtme
0

Kredi kartı kullanarak yapılan harcamaların ve hesap ekstresinin düzenlendiği tarihe hesap kesim tarihi denir. Hesap kesim tarihi çok önemli bir tarihtir. Kredi kartı borcunun son ödeme tarihi, bu tarihe bakılarak belirlenir. Yanlış belirlenen hesap kesim tarihleri, çeşitli sıkıntılara yol açabilir.

Özellikle maaştan önce oluşan son ödeme tarihleri birçok çalışanı zor durumda bırakmaktadır. Bunun için hesap kesim tarihi belirlenirken, son ödeme tarihinin ne zaman oluşacağına dikkat edilmelidir. Aksi durumlarda kredi notunun düşmesi gibi birçok olumsuz durum meydana gelebilir.  Daha önceden gönderilmiş ekstrelere bakılarak, şubeleri ziyaret ederek, internet bankacılığı ve telefon bankacılığı kullanarak hesap kesim tarihini öğrenmek mümkündür.

Hesap kesim tarihi beğenilmiyorsa veya hesap kesim tarihi değiştirilmek isteniyorsa, şu yöntemler kullanılabilir;

  • İnternet bankacılığı aracılığıyla hesap kesim tarihini değiştirilebilir.
  • Mobil bankacılık aracılığıyla hesap kesim tarihini değiştirilebilir.
  • Şubelere giderek hesap kesim tarihini değiştirilebilir.

Hesap Kesim Tarihi Değiştirilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hesap kesim tarihinden sonraki 10 gün içerisinde kredi kartı borcu ödenmelidir. Bu tarihler içerisinde kredi kartı borcu ödenmezse, kredi notu olumsuz olarak etkilenecektir. Bu durumda, ileriki dönemlerde kredi kartı çıkartmada ve kredi çekmede problemler yaşanabilir. Bu tip problemler yaşanmaması için son ödeme tarihlerine muhakkak dikkat edilmelidir.

Hesap kesim tarihi bu noktada büyük önem arz etmektedir. Eğer hesap kesim tarihi ayın erken dönemlerinde ise, maaşı almadan borcu ödemek gerekebilir. Mesela ayın 4’ü hesap kesim tarihi ise en geç borçlar ayın 14’ünde ödenmelidir. Yani son ödeme tarihi ayın 14’ü olacaktır. Eğer kart sahibi ayın 15’inde maaş alıyorsa, bu durumda borcu ödemekte zorlanabilir hatta ödemeyebilir.

Ödenemeyen borçların miktarı, faiz binerek artabilir ve hiç ödenemeyecek miktarlara çıkabilir. Bu durumun sonuçları daha da kötüye gidebilir hatta icra takibiyle bile sonuçlanabilir. Bu tip durumlarla mücadele etmek zorunda kalan birçok kişi bulunmaktadır. Bunun için hesap kesim tarihine dikkat edilmeli ve son ödeme tarihi maaş alınan tarihten sonraki bir tarih olmasına dikkat edilmelidir.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir