1. Anasayfa
  2. Haberler

Japon firma hijyenik otomat sistemi geliştirdi

Japon firma hijyenik otomat sistemi geliştirdi
Japon firma hijyenik otomat sistemi geliştirdi
0

Japon bir firma hijyenik şekilde çalışan bir otomat sistemi geliştiriyor. Yeni geliştirilen bu sistem ile birlikte müşteriler eliyle temas etmeden otomat içerisinden ürün alabilecek.

Otomat sistemi bilindiği üzere müşterilerin içerisinde yer alan ürünleri bir miktar nakit ile almasını sağlayan bir makine. El ile numaralandırılmış tuşlara basılarak alınan bu sistemde müşteriler hem elini kullanıyor hem de para ile temas etmiş oluyor. Bu da sağlık açısından kişinin tekrar temizlik maddesi kullanmasına sebep oluyor. Artık bu durum tarih oluyor.

Daha hijyenik bir otomat sistemi geliştirildi

Japon şirket tarafından geliştirilen yeni bir makineye göre otomatlar artık el değmeden temassız bir şekilde kullanılabilecek. Geliştirilen sisteme göre müşteriler el yerine ayağını kullanarak numaralandırılmış düğmelere basacak. Bu sayede istediği ürüne ulaşacak olan kullanıcının nakit para kullanmasına da gerek kalmayacak.

Japon firma hijyenik otomat sistemi
Japon firma hijyenik otomat sistemi geliştirdi

Yeni otomat makinesi ile birlikte kullanıcılar nakit para kullanmadan, online ödeme sistemi ile ödeme yapabiliyor. Bu da daha temiz olmak isteyen ve herhangi bir yere temas etmek istemeyen kullanıcılar için oldukça güzel bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

Henüz test aşamasında olan ve ne zaman yayılacağı bilinmeyen makinenin müşterilere sağladığı pek çok avantaj bulunuyor. Öncelikle bu makinenin içerisindeki ürünler de temiz bir şekilde yer alıyor. Özel bir hijyen sistemine sahip olan otomat makinesi sayesinde müşteriler ürünlere temiz bir şekilde kavuşuyor.

Makinenin sağladığı avantajlardan bir diğeri ise kullanıcıların temassız bir şekilde ürününe ulaşabilmesidir. Özellikle titizlik yapan müşteriler için oldukça faydalı olan bu alet, koronavirüs salgını döneminde temizlik alışkanlığı değişen halk için de faydalı oluyor. Bundan dolayı el değmeden ulaşılabilen ürün pek çok müşteri için büyük bir avantaj olmaktadır. Ürünün sağladığı bir diğer özellik ise NFC ile birlikte online ödeme sisteminin kullanılmasıdır. Bu sayede müşteriler herhangi bir yere temas etmeden veya nakit para kullanmadan temassız bir şekilde ödeme yapabiliyor. Bu da özellikle nakit para kullanmadan tamamen kart kullanan veya mobil ödeme yapan kullanıcılar için güzel bir yöntem olmakta

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir