1. Anasayfa
  2. Finans

İpotekli Kredi Nasıl Çekilir

İpotekli Kredi Nasıl Çekilir
0

Yüksek tutarlı ve Uzun vadeli ihtiyaçlar için kendinize ve yakınınıza ait bir Evi teminat vererek nakit ihtiyacının karşılanabilmesidir.

 Kredi limiti ipotek alınacak Gayrimenkulün ekspertiz değerinin yüzde seksenine kadar sınırlıdır. Taşıt, Konut ve ihtiyaç kredisi olarak 3 Kısıma ayrılmaktadır.

 Kredi notu düşük olanlar bu krediden yararlanamazlar. Bankalar ipotek yoluyla ne kadar kendilerini sağlama alsalar bile Tahsilatlarını haciz yolu ile yapmak istemezler. Bu durum bankalar için oldukça külfetli bir durumdur.

 Bankalar uygun krediyi alabilmek için Kredi kayıt bürosunda risk raporunun olumlu olması bankanın müşteri temsilcisine durumu uygun bir şekilde anlatmalıdır.

 İpotekli Kredinin Koşulları

 Finans kredilerde kefil gösterilebilir. İpotek alınacak Mal krediyi kullanacak kişinin üzerine kayıtlı olmalıdır. Başkasının üzerine banka krediyi maalesef verememektedir. Kredisi alınacak malda 1 adet ekspertize ihtiyaç duyulur.

 Yapılan incelemeler sonucunda da ekspertiz masrafları krediyi kullanacak kişiye yansıtılacaktır. Kredi çekilirken yüzde 5 olan BSMV’ den banka sigortaları ve muamele vergisi kesilmektedir.

 Bir kişi konut kredisi çekerse konutu ipotek ederse BSMV’ den otomatik olarak ödemek zorunda kalmaz.

 Bu yöntem sayesinde dosya masrafları bir nebze azaltılmış olmaktadır. Bankalar kredi çekerken kredi çekilecek malın belli değeri üzerinden yüzde 80′ ine kadar kredi verirler.

 Bu durumu örnek vermek gerekirse; evinizi ipotek gösterseniz 100 bin TL fiyat verilse bankalar 80 bin TL kişiye kredi çıkarırlar ancak bankalar kredi de yüzde 50 oranı geçmemek ve bu oranı aşılmamasına önem vermektedirler.

 Bunun en önemli nedeni malın üzerinde zamanla oluşabilecek değer kayıplarının engellenmesidir.

  İpotekli Krediyi Kimler kullanabilir?

 Bir mal beyanında bulunulsa bile düzenli bir gelir olmazsa olmazdır. Kişinin düzenli bir geliri olsa bile başka bankalara borcu varsa büyük ihtimalle kredi alamaz.

 İpotekli Kredinin Avantajları

 bir kişinin düzenli bir geliri olursa ama yüksek limitli değilse taşınır ya da taşınmaz her türlü mal ipotek gösterilerek kredi çekilebilir

 Kredi risk notu düşük olanlar banka tarafından olumlu olarak kredi alamayabilir ancak bazı istisnai durumlarda bankanın müşteri temsilcileri kişiye inisiyatif tanıyabilmektedir.

 İpotekli Kredinin Dezavantajları

 ülkelerin içinde bulundukları Ekonomi  şartları paranın bugünkü değeri gibi durumlar önem arz etmektedir. Yüksek faiz oranları krediyi kullanacak kişiyi zor duruma sokabilmektedir.

 İpotekli Kredi de Vade Sayısını Bilmek

 Bu durum bankalar arasında değişen bir durumdur. Ortalama olarak 36 ay olarak bilinmektedir.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir