1. Anasayfa
  2. Haberler

iPhone 13 şarj girişi kaldırılıyor

iPhone 13 şarj girişi kaldırılıyor
iPhone 13 şarj girişi kaldırılıyor mu
0

Apple, iPhone 13 ile birlikte şarj girişini tamamen kaldırmayı planlıyor olabilir. Ortaya atılan bir iddiaya göre firmanın iPhone 13 modelinde şarj girişi kullanmayacağı açıklandı.

Geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen iPhone 12, birçok özellik ile kullanıcıları mutlu etmişti. Önceki nesile göre %11 daha ince ve %15 daha küçük olan telefon aynı zamanda %16 daha hafif olarak yer alıyor. 5 farklı renk seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkan yeni modeller, düşmelere karşı 4 kat daha dayanıklı olmakta.

Daha küçük bir telefon isteyenler iPhone 12, daha büyük bir telefon isteyenler ise iPhone 12 Pro Max tercih edebiliyor. Bunun yanı sıra modelin yenilenmiş özellikleri arasında daha iyi bir kamera, kablosuz şarj özelliği, 12.2 GBps bağlantı desteği gibi pek çok özellik yer alıyor.

Henüz iPhone 12 yeni çıkmışken şimdiden iPhone 13 için bazı iddialar ortaya atıldı. Bilindiği üzere iPhone 12 ile birlikte şarj cihazı kutusundan kaldırılmıştı. Şimdi de yeni ortaya atılan bir iddiaya göre iPhone 13’te şarj girişi tamamen kaldırılabilir.

iPhone 13 şarj girişi kaldırılıyor
iPhone 13 şarj girişi kaldırılıyor

iPhone 13 modelinde şarj girişi kaldırılabilir

Ortada dolaşan söylentilere göre Apple, iPhone 13 modeli için şarj girişini kaldırmak istiyor. Şarj girişini tamamen kaldıracak olan firma kablosuz şarj teknolojisine odaklanacak. Firmanın bu kararı almasının nedenleri arasında daha sade bir cihaz ve yeni teknolojilere yer vermek bulunuyor. Günümüzde yaygınlaşmaya başlayan kablosuz şarj teknolojisi kullanıcılara birçok avantaj sağlıyor.

Kablosuz şarj teknolojisine tamamen geçmek isteyen Apple’ın kullanıcılara sağladığı avantajlar arasında kablo ile uğraşmadan telefonu hızlı bir şekilde şarj etmek yer alıyor. Bu durum müşterilerin işlerini daha hızlı halletmesini sağlayacak. Bu sistemin bir diğer avantajı ise şarj kablosuna fazladan para verme gereksiniminin bulunmamasıdır. Bu da bir miktar ekonomik tasarruf sağlıyor.

iPhone 13 ile gelecek olan yenilikler henüz belli değil fakat şimdiden yapılan tahminlere göre firma tamamen kablosuz şarj teknolojisine geçecek, daha iyi bir kamera kullanacak ve telefonu daha performanslı bir hale getirecek.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir