1. Anasayfa
  2. Kredi

İhtiyaç kredisi mi, nakit avans mı?

İhtiyaç kredisi mi, nakit avans mı?
0

Acil nakit ihtiyaçlarımız için genellikle kredi alabilmek adına bankaların kapısını çalsak ta, hızlı ve acil ihtiyaçlar için bir diğer seçenek kredi kartlarından çekilen nakit avans özelliğidir. İhtiyaç kredisi mi, nakit avans mı tartışması devam ederken, bu konuda her iki nakit ihtiyacının avantaj ve dezavantajlarından bahsetmek istedik. Nakit avans daha pratik ve kolaydır. Belge ve prosedüre boğulmadan ATM den anında çekebilirsiniz. Tabi çekebileceğiniz tutarın sınırlı olduğunu unutmamanız gerekir. İhtiyaç kredisi almak ise biraz daha zorlu bir süreçtir. Kredi puanınız, bankanın değerlendirmesi, evraklar, prosedürler ve benzeri birçok detayı yerine getirmeniz gerekir.

İhtiyaç Kredisi Almanın Avantajları

Vade seçeneklerinin 48 aya kadar olması, kredi kartından çekilebilecek nakit avans limitinden çok daha fazla olması nedenlerini, ihtiyaç kredisi avantajları arasında sayabiliriz. Örneğin kredi kartınızdan nakit avans çekme limitiniz 3.000 lira ise, ihtiyaç kredisi limitiniz 30.000 liraya kadar çıkabilmektedir. Neredeyse 10 katına varan tutarlarda ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Tabi bunun için kredi puanınızın uygun olması ve toplam kullanabileceğiniz kredi miktarının buna müsait olması gerekir. Ödemeye devam ettiğiniz başka bir kredi yoksa bankanın öngördüğü limitler dâhilinde kredinizi kullanabilirsiniz. Nakit avansı saniyeler içerisinde çekebilirsiniz. İhtiyaç kredinizi de çoğunlukla gün içerisinde alabilirsiniz. Açıkçası süre açısından çok fazla fark bulunmamaktadır.

Nakit Avans Çekmenin Avantajları

Her ihtiyaç duyduğumuz zaman maalesef ihtiyaç kredisi alamamaktayız. Buna birçok neden gösterilebilir. Örneğin limitimiz dolu olabilir, kredi skorumuz uygun olmayabilir, talep edilen kefili bulamayabiliriz ve buna benzer birkaç nedenden dolayı her an kredi kullanamayız. Ama nakit avans için bunlara gerek kalmadan, ATM veya internet şubesinden aynı saniye nakit ihtiyacımızı karşılayabilmekteyiz. Kredi kartınızın toplam limitinin, genelde %50 veya 70 ine kadar nakit avans çekebilirsiniz. Bazı bankalarda bu limit %100 olarak belirlenmiştir. Hatta dilerseniz taksitli nakit avans bile alabiliyorsunuz. İki seçeneği karşılaştırdığımızda, masraflar konusunda nakit avans daha ekonomik görünmektedir. Dosya masrafı yok, kredi masrafı ve diğer ekstra masraflarla karşılaşmıyoruz. Sadece nakit avans çekim ücreti ve faizleri ödeyip alabiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir