1. Anasayfa
  2. Haberler

Google Seçim İle Alakalı Sorguları Tamamlamayacak

Google Seçim İle Alakalı Sorguları Tamamlamayacak
0

Google, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri’nden önce algoritmasında çeşitli değişikliklere gidiyor.

Google’ın Arama Başkan Yardımcısı Pandu Nayak; “Herhangi bir siyasi oluşumun lehine ve aleyhine iddia olabilecek sorgulardan kaçınmak istiyoruz. Arama sonuçlarındaki tamamlamaları da bu sebeple kısıtlayacağız. Yani seçimle alakalı sorguların tamamlanmasında yardımcı olmayacağız.”

Çoğu zaman yararlı olan bir özellik olan Google Arama’nın otomatik tamamlama özelliği, yapay olarak artırılmış arama terimlerini (özellikle seçim süreciyle ilgili komplo teorileri söz konusu olduğunda) bu süreçlerde yanlış anlaşılmalara yol açabiliyor.

Google’ın küresel politika ve standartlar kıdemli yöneticisi David Graff, değişikliğin arkasındaki mantığı biraz daha açıklayarak şunları söyledi:

Ön plana çıktığı için arama özelliğinde vurguladığımız bilgi türü konusunda çok dikkatli olmak istiyoruz. Seçimler ve seçim bilgileriyle ilgili endişeler göz önüne alındığında, burada özellikle dikkatli olmak istiyoruz.

3 Kasım’da gerçekleşecek ABD Başkanlık Seçimleri yaklaşırken yanlış bilgilerin yayılmasını engellemeye çalışan tek şirket Google değil. Facebook, Twitter, Microsoft gibi diğer firmalar da bunu yapmaya çalışıyor. Facebook, seçimle ilgili doğrulama etiketlerini yayınlarken, Twitter platformundaki tüm siyasi reklamları yasakladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir