1. Anasayfa
  2. Finans

Devlet Destekli Kosgeb Kredisi 2019

Devlet Destekli Kosgeb Kredisi 2019
0

Devletimiz esnaf, kobi ve girişimcilere sağladığı finansal, lojistik ve eğitim yardımlarını kapsayan destekleri Kosgeb aracılığı ile yapmaktadır. Devlet Destekli Kosgeb Kredisi 2019 yılında da hızla devam etmektedir. Yüzü aşkın sektöre, her konuda destek sağlayan Kosgeb, her geçen gün destek ağını genişletmekte ve kredi miktarlarını artırmaktadır. Üretimden ithalata, hizmet sektöründen gıdaya, turizmden medyaya, bilişim sektöründen sanayi sektörüne kadar yüzden fazla sektörde faaliyet gösteren veya gösterecek olan firmalara destek veren Kosgeb, başvuru şartları ve başvuru belgelerinin uygunluğu tamamlandığında, oldukça kolay bir süreçten sonra talep edilen desteği %100 sağlamaktadır.

Kosgeb Nedir, Kosgeb Başvurusu Nasıl Yapılır

Kosgeb (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ) devlet destekli bir kurumdur ve sağladığı destekler devletin bunun için ayırdığı fondan sağlanmaktadır. Kosgeb başvurusu yapabilmeniz için önce hangi sektör için başvuru yapacağınızı belirleyip, bu sektörün Nace kodunu öğrenip, bu koda ait desteklerde eğitim zorunluluğu olup olmadığını öğrenin. Eğer Kosgeb eğitim sertifikası alınması zorunlu ise, kısa süreli yapılan kurslara katılıp, Kosgeb katılım sertifikası almanız gerekir. Daha sonra talep edilen başvuru belgelerini tamamlayıp, Kosgeb desteği alabilmeniz için bir iş planı hazırlayıp kurula sunuyorsunuz. Kosgeb iş planı, bu işin altın anahtarıdır. İş planı hazırlanmayan hiçbir başvuru kabul edilmez ve hatta değerlendirmeye bile alınmaz. Çünkü bu iş planında, neden başvuru yaptığınızı, ne kadar kredi talep ettiğinizi, hedeflerinizi, iş potansiyelinizi ve iş girişiminiz hakkında en ince ayrıntısına kadar tüm detayları yazıya dökmek zorundasınız. Kosgeb başvuru süreci bu şekilde ilerlemektedir. Başvurulara genelde 15 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz yanıt verilmektedir.

Kosgeb Destekleri 2019

Kosgeb Girişimcilik destek programı kapsamında 150.000 liraya kadar destek sağlamaktadır.  Devlet Destekli Kosgeb Kredisi 2019 yılında 100 bin liradan 150 bin liraya kadar çıktı. Girişimcilik destek programı hakkında geniş bilgiye http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/1231/girisimcilik-destek-programi adresinden ulaşabilirsiniz. 150 bin liranın tamamı nakdi kredi olmamakla beraber, lojistik, donanım , eğitim, personel ve diğer ihtiyaçların karşılanması için sağlanmaktadır

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir