1. Anasayfa
  2. Haberler

‘’Ay’a çıkılmadı’’ diyenleri susturacak fotoğraflar yayınlandı

‘’Ay’a çıkılmadı’’ diyenleri susturacak fotoğraflar yayınlandı
0

50 yıldır söz konusu komplo teorilerinin dillendirilmesinden sıkılmış olan NASA, Apollo 11 tarafından çekilmiş olan 10 binden fazla fotoğraf yayımlandı.

“Ay’a NASA tarafından hiç ayak basılmadı ve NASA film stüdyosunda simüle ederek insanları kandırdı.’’ Dizilerden filmlere, kitaplardan belgesellere ve GTA: Vice City gibi oyunlara bile konu olan 50 yıllık geçmişi olan bir komplo teorisinden bahsediliyor.

NASA, 60 yıllık tarihinde skandalları ve gizemleri nedeniyle ‘’karanlık’’ bir kuruluş olarak anılsa da her zaman Ay’a ayak bastığı konusunda ısrarcı davrandı. Bunca yıl haklarında yapılan dedikodu ve komplo teorilerinden bıkan NASA fotoğraflarla bu muhabbete son vermeye karar verdi.

NASA’nın resmi sayfası Flickr Apollo sayfası üzerinden Apollo 11 isimli aracın Ay yolculuğu ile ilgili olan 10 binden fazla fotoğrafı paylaştı. Uzay aracının Dünya’dan ilk fırlatılışından dönüşüne kadar her ana yönelik çekilmiş fotoğraflar tartışmaların bitmesine neden olur mu yoksa ‘’10 bin fotoğrafta montajlanmış’’ gibi yorumlara devam mı edilir, bunu zamanla göreceğiz.

 

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir