1. Anasayfa
  2. Haberler

4.5 Ton Taşıma Kapasitesine Sahip Yerli SİHA Akıncı Tamamlanıyor

4.5 Ton Taşıma Kapasitesine Sahip Yerli SİHA Akıncı Tamamlanıyor
0

Silahsız insansız hava aracı Akıncı, semalara uçması için bir adım daha atıldı. Toplam 4,5 ton kapasiteye sahip olan Akıncı’nın kanatları da takılarak hazırlıkları tamamlanıyor.

Türkiye’de son zamanlarda Amerika gibi dış ülkelerden talep edilen destek verilmediği için yerelleşme süreci de hız kazandı. Silahsız insan hava aracı Akıncı’nın kanatlarının takma işleminin tamamlandığını ifade etti. Değerli devlet büyüklerinin de tesisi ziyaret ettiklerini belirtildi.

Akıncı SİHA’lar Dünyanın Gözbebeği Olma Yolunda

Türkiye’de silahlı-silahsız olarak üretimi yapılan insansız hava araçlarının son üyelerinden biri olan Akıncı, 1 tonu yararlı yük olmak kaydı ile 4,5 ton yük taşıma kapasitesine sahip. Böylece çok daha güçlü ve ağır füzeleri taşıyabilecek Akıncı, semalarda dolaşarak teröristleri etkisiz hale getirecek.

Türkiye, savunma sanayinde birçok yeni projelerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı, ülkemizin Amerika’dan İHA satın almak için uğraştığını fakat, Amerika’nın her defasında bu isteği reddettiğini açıklamıştı. Bu olayın ardından ülkemizde İHA ile SİHA’ların üretilmesinde büyük payı oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir